Cautare

1875 de rezultate pentru "antena 1 pitesti accidente" (8.57 secunde)
Asiguratorii autorizati sa subscrie asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA) vor avea obligatia, de la 1 ianuarie 2008, sa constituie si sa mentina o rezerva tehnica suplimentara pentru contractele incheiate.
Principalele nemultumiri ale confederatiilor sindicale sunt legate de intentia Guvernului de a reduce contributiile sociale cu sase procente, in special contributia la fondul pentru accidente de munca, ceea ce ar duce, practic, la desfiintarea acestuia.
Persoanele care isi monteaza in locuinte aparate de utilizare a gazelor naturale, precum aragaze, centrale termice sau arzatoare, sunt obligate, de la 1 ianuarie, sa instaleze detectoare de gaz.
Din pacate am obtinut pana acum pentru cei care vor muri sau vor suferi accidente de munca si nu suntem multumiti de ceea ce s-a obtinut pana acum", ne-a declarat Georghe Tiber.
Modificarea acestor norme a fost impusa si de actualizarea Clasificarii activitatilor din economia nationala, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2008 si care stabileste numarul de clase CAEN la 615, fata de 512 din clasificarea anterioara.
Ce nu este inclus in baza de calcul Nu se includ in baza de calcul sumele reprezentand prestatiile suportate din bugetul asigurarilor sociale de stat, inclusiv cele acordate pentru accidente de munca si boli profesionale;
Totodata, ITM a verificat si respectarea normelor de securitate a muncii, aplicând amenzi în valoare de 97.000 de lei. Cu toate acestea, în februarie au fost înregistrate doua accidente cu incapacitate temporara de munca.
Programul de protectie prin asigurare cuprinde bunurile, raspunderea civila si, optional, se poate extinde si pentru accidente cu implicatii asupra integritatii corporale, bunuri casabile, bani-valori, animale de companie.
Deoarece noul pachet salarial intrat in vigoare de la 1 ianuarie, cuprinzand majorari salariale sau acordarea unui anumit numar de salarii in momentul pensionarii sau al producerii unor accidente de munca, nu a fost inregistrat la Directia de Munca, acordarea acestor drepturi este la latitudinea administratiei.
Asta li s-a intamplat angajatorilor din domeniul confectiilor care au fost prinsi pe picior gresit de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) care in perioada 28-30 mai au verificat 25 de firme din acest sector de activitate la care lucreaza 1.834 de salariati.
In prezent, aproape 40% din reteaua de cale ferata si peste 60% din numarul total de poduri si podete au depasit termenul limita la care ar fi trebuit reparate, situatie care sporeste riscul producerii de accidente.
Mai multe scutere si motociclete pe strazi inseamna, din pacate, si mai multe accidente in care sunt implicati soferii pe doua roti.
Neglijand aceste instalatii pot avea loc accidente foarte grave. Numarul scolilor din judetul Constanta care nu sunt autorizate de catre ISCIR este aproximativ egal cu cel din Tulcea", a mai spus Nedelcu.
Profesionisti de doi bani, sub conducerea carora mor oameni în accidente de munca. Sunt sparte strazi abia asfaltate, ramân cartiere întregi fara apa potabila, sunt racordate la sistem vile cu piscine ai caror proprietari achita consumul la pausal sau deloc.
Autorizarea centralelor termice este foarte importanta. Neglijand aceste instalatii pot avea loc accidente foarte grave", a declarat, pentru "Replica" de Constanta, unul dintre inspectorii ISCIR.
Sindicalistii au solicitat largirea gamei de drepturi de care beneficiaza siderurgistii pe baza asigurarii pe care a incheiat-o admnistratia, astfel incat acestia sa fie asigurati si pentru unele accidente de munca sau boli.
Daca la asigurarile de tip CASCO majoritatea asiguratorilor nu au o profitabilitate maxima, din cauza riscului mare si producerii acestuia (accidente rutiere), la asigurarile de viata riscurile se produc foarte rar, iar companiile de asigurari au profituri bune.
Din aceste motive, in cadrul intalnirii de ieri reprezentantii administratiei au solicitat concursul sindicatelor pentru protejarea utilajelor, prevenirea si inlaturarea furturilor, a actelor de indisciplina astfel incat sa nu se intregistreze accidente de munca iar patrimoniul societatii sa nu fie pagubit.
Prezenta noastra nu este o noutate pentru elevi, dar astazi, dupa discutiile din clasa, ne-am dus impreuna in Oraselul Copiilor, pentru a-i comemora pe cei ucisi in accidente rutiere", a declarat agentul-sef Sorin Secara din cadrul Politiei de Proximitate.
"Inchiderea si ecologizarea suprafetelor afectate reprezinta un proces complex care are ca principal scop punerea in siguranta a iazurilor de decantare si a celorlalte depozite de deseuri miniere purtatoare de substante periculoase, securizarea minelor subterane, refacerea factorilor de mediu si diminuarea riscurilor de producere a unor accidente cu efecte majore pentru comunitatilor locale sau cu impact transfrontalier", potrivit reprezentantilor ministerului de resort.
google-analytics.com